woensdag 26 april 2023

 Lijnzaadolie bij de verharing voor een gezonde vacht van je paard

Twee keer per jaar verharen paarden, voor de winter maken ze een wintervacht en in het voorjaar doen ze deze jas weer uit. Dit verharen begint wanneer de dagen langer worden en is soms wat problematischer na een lange winter.

Paarden verliezen elk jaar hun vacht tijdens het verharen, een natuurlijk proces dat zorgt voor de groei van een nieuwe vacht.
Toch is dit niet altijd even makkelijk als dat het klinkt, want zeker paarden die in een wat minder goede conditie verkeren kunnen nog wel eens moeite hebben met het verharen in deze periode.

 

Hoe help ik mijn paard door de verharing?

Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke methoden die kunnen helpen om het verharen te vergemakkelijken en de gezondheid van de vacht van het paard te verbeteren. Een van deze methoden is het gebruik van lijnzaadolie.

 

Lijnzaadolie is afkomstig van de zaden van de vlasplant en bevat een hoog gehalte aan omega-3-vetzuren. Deze vetzuren zijn essentieel voor de gezondheid van het paard en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezonde huid en vacht.

 

Het toevoegen van lijnzaadolie aan het dieet van het paard kan helpen bij de verharing en het bevorderen van een gezonde vacht. Lijnzaadolie kan worden toegevoegd aan het voer van het paard of direct worden gegeven, afhankelijk van de voorkeur van de eigenaar en het paard.

 

Het is belangrijk om op te merken dat het gebruik van lijnzaadolie niet alleen helpt bij het verminderen van verharing, maar ook bijdraagt aan een gezonde vacht en huid. Lijnzaadolie kan bijvoorbeeld helpen bij het verminderen van schilfering en een droge huid, wat vaak voorkomt bij paarden tijdens de wintermaanden.

 

Naast het toevoegen van lijnzaadolie aan het dieet van het paard, zijn er nog andere maatregelen die kunnen worden genomen om de gezondheid van de vacht van het paard te bevorderen.

 

Vachtverzorging tijdens de verharing van je paard is erg belangrijk.

Regelmatig borstelen en wassen van het paard kan bijvoorbeeld helpen bij het verwijderen van losse haren en het bevorderen van een gezonde huid en vacht. Een van de makkelijkste manieren om jouw paard te helpen bij het verharingsproces, is het poetsen met een rosborstel. Op deze manier kun je de losse haren eraf halen en wordt de huid ook doorbloed. We zien vaak dat paarden tijdens het verharen eerder last hebben van jeuk; extra fijn dus als jij jouw paard regelmatig even poetst. Je kunt hiervoor een rosborstel gebruiken.

Goede voeding en voldoende vitaminen en mineralen zijn erg belangrijk!

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat het paard voldoende voedingsstoffen krijgt om een gezonde vacht te behouden. Paarden hebben behoefte aan voldoende eiwitten, vitaminen en mineralen om een gezonde vacht te behouden, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het dieet van het paard voldoende variatie en voedingsstoffen bevat.
Hiermee bedoelen we onder andere het voer. Zorg voor voer met de juiste vitaminen en mineralen. Zo is vitamine B bijvoorbeeld erg belangrijk; gaat de verharing moeizaam? Geef jouw paard dan een vitamineboost. Beweging is daarnaast ook belangrijk. Beweging zorgt voor een betere doorbloeding, wat op zijn plaats weer bijdraagt aan het hele proces.

 

Tot slot

Lijnzaadolie kan een nuttig hulpmiddel zijn bij het helpen van verharing bij paarden en het bevorderen van een gezonde vacht en huid. Het toevoegen van lijnzaadolie aan het dieet van het paard kan helpen bij het haarverlies en het bevorderen van een gezonde huid en vacht. Het is echter belangrijk om ook andere maatregelen te nemen, zoals regelmatig borstelen en zorgen voor een uitgebalanceerd dieet, om de gezondheid van het paard in het algemeen te bevorderen.

Stalapotheek heeft een uitgebreid assortiment hiervoor.

 

Diverse oliƫn die helpen bij de verharing

Supplementen ter ondersteuning

Goede borstels om uw paard goed te borstelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten